Saturday, July 2, 2016

BAIE IN MUSETEL CU SALVIE: contra artritei; Secretele: Proceduri in ameliorarea reumatismului ,artritelor si artrozelor

Secretele: Proceduri in ameliorarea reumatismului ,artritelor si artrozelor:



Impachetare rece pe trei sferturi din corp:

Acest procedeu actioneaza ca un calmant si ocroteste terminatiile nervoase. Se ia un cearceaf pe care il inmuiem in apa la temperatura camerei,se stoarce putin cat sa nu siroiasca apa pe el si ne infasuram in el pana la subrat ,apoi ne infasuram cu un plastic ca sa nu treaca apa si sa udam patul si peste noi punem o patura de lana .

Se sta asa infasurat 3 ore dupa care facem un dus tot cu apa rece .Se poate face zilnic daca puteti sau cel putin de 2 ori pe saptamana.

Impachetari fierbinti

Pentru acest procedeu avem nevoie de 2 kg de flori de fan ,din care facem un decoct din 2,5 litri de apa si lasam sa fiarba 20-25 de minute, dupa care se strecoara ,inmuiem cearceaful in lichidul obtinut fara a-l mai lasa sa se raceasca, se stoarce rapid si se infosoara tot corpul pana la gat. Se pune o musama pe pat sa nu se ude patul apoi se aseaza bolnavul, se inveleste cu paturi si este lasat sa stea 3 ore la pat. Ulterior se face iar o baie rece sa se curate corpul de rezidurile sudatiei. Procedura se repeta la doua zile .

Baie de aburi ( gen sauna )

Ne sunt necesare un scaun si un scaunel ,doua prosoape ,unul mare ,unul micut ,un vas cu apa ,un resou electric sau un fierbator ( oricum mare atentie la aparatele electrice) si o patura serioasa sau doua paturi mai subtirele. Se poate face si in sauna ,dar numai persoanele care nu sufera cu inima si nu au probleme sa respire aerul cald sau alte inconveniente.

Prosopelul mic il punem pe scaunul pe care ne asezam,vasul cu apa (cu resoul sau fierbatorul) il punem sub scaun,ne asezam si punem picioarele pe scaunelul mic,iar cu patura sau paturile suntem inveliti in asa fel incat sa ramana numai capul afara .Se sta cat rezistati sau cat va face placere si cat va tine buzunarul la consumul electric.. :)

Dupa terminarea procedurii ,ne bagam in pat sa transpiram si mai bine apoi un dus rece sau frecat corpul cu un prosop ud cu apa rece.

Baie firebinte

Procedam in asa fel incat apa sa fie la 40-42 de grade ,la care se adauga in permanenta apa fiarta timp de jumatate de ora. In acea apa puneti 500 de grame de mix de musetel cu salvie .Temperatura aceasta in combinatie cu ceaiurile revigoreaza corpul, destinde muschii, calmeaza durerile si distruge celulele moarte."

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment