Saturday, May 30, 2015

With SARAH WISDOM, from High Gain Ptoject; CIMBRUL din SARMALE; Proprietati ale uleiului, un antibiotic Natural; : secretele - olgalazin@gmail.com - Gmail

Mancarea favorita: Sarmale cu Cimbru, si banane!

Prezentare video, si salutari: http://youtu.be/TPxwEq0Q7LY



















SAVORY -- a sacred plant that kills all cancer cells.

  1. Satureja coerulea Janka - in Bulgaria, Romania, Turkey
  2. Cimbrul (Satureja hortensis) este o plantă perenă din genul Satureja, familia labiatelor (Lamiaceae). Este o plantă scundă, care nu atinge mai mult de 20-30 centimetri în înălțime. Cimbrul preferă verile lungi, calde, secetoase, iar iarna supraviețuiește la temperaturi scăzute. Florile cimbrului sunt mici și au o culoare albă sau roz-palid. Frunzele au forma lanceolat-ovală, sunt netede și au un miros specific. Cimbrul se aseamănă întrucâtva la înfățișare cu rozmarinul.

    Originea[modificare | modificare sursă]

    Cimbrul își are originile pe țărmurile europene ale Mării Mediterane.
    În trecut, cimbrul se denumea și lămâiță, respectiv lămâioară și era deosebit de apreciat în Evul Mediu, mai ales în bucătăriile de pe lângă așezămintele monahale.

    Gastronomie[modificare | modificare sursă]

    Este întrebuințat în diferite preparate culinare, mai ales în mâncarea de fasole, cea de linte, dar și la prepararea cărnii de porc și de vânat. Frunze și tulpini întregi de cimbru se introduc uneori în borcanele în care se murează varza și castraveții. Se folosește, de asemenea, la prepararea sarmalelor.

    Cultivare[modificare | modificare sursă]

    Cimbrul, atâta timp cât este cultivat într-un loc bine însorit, se mulțumește cu puțin. Crește pe aproape orice tip de sol, rezistă la secetă, dar și la ploi abundente. Este în schimb o plantă sensibilă la buruieni, de aceea plivitul trebuie făcut cât mai des. Cele mai aromate frunze se recoltează atunci când plantele au început să înflorească.

    Cimbru sau cimbrișor?[modificare | modificare sursă]

    Cimbrul nu trebuie confundat cu cimbrișorul (Thymus serpyllum) care, deși înrudit cu cimbrul care crește spontan în România, aparține genului Thymus.
    Cimbrișorul (Thymus serpyllum) denumit și iarba cucului sau tamâița, e tipic pajiștilor însorite alpine din Carpați și e folosit în medicina naturistă, la prepararea ceaiurilor contra răgușelilor și laringitelor. Mai este folosit, ca și maghiranul, și în gastronomie pentru a da aromă unor mâncăruri din carne de vită, legume sau pește.
    În medicina naturistă, infuzia de cimbru uscat este deosebit de eficace în tratarea tusei rebele.

    Vezi și[modificare | modificare sursă]

    Legături externe[modificare | modificare sursă]

    Wikispecies
    Wikispecies conține informații legate de Cimbru
    Commons
    Wikimedia Commonsconține materiale multimedia legate deCimbru
  3. RETETA DE SARMALE CU CIMBRU:

    Sarmale cu orez si cimbruTipul rețetei: Antreuri
    Numarul de porții: 2 porții
    Timpul de preparare: 25 minute
    Timpul de gătire: 40 minute
    Gata în: 1 h, 5 m
    Dificultate: Foarte ușor
    Printează pagina
    Ingrediente:

    - o cana mare plina cu orez
    - 3 linguri cu bulion sau pasta de tomate
    - foi de dafin
    - un morcov dat pe razatoare
    - o ceapa tocata
    - cimbru
    - varza acra
    - piper
    - sare
    - carnati de casa
    Preparare:

    Etapa 1:Se calesc toate ingredientele cu o cescuta de ulei, vreo 2, 3 minute, ca sa se dezvolte putin aromele.
    Etapa 2:Se impacheteaza in foi de varza, se aseaza in straturi intr-o cratita, se intercaleaza legume si carnati de casa , se toarna putin bulion, se pun firicele de marar ,se umple cratita cu apa.
    Etapa 3:Se acopera cu o farfurie, se pune la foc mare pana da in primul clocot, apoi se muta pe cel mic.Dupa o ora, mutati cratita in cuptor, sus, si mai lasati la foc mic 30-40 minute.
    Etapa 4:Aveti grija sa fie un capac pe ea pentru ca bulionul si mararul de deasupra se pot arde.
    Etapa 5:Orezul s-a legat atat de bine cu cimbrul si legumele, incat boabele erau aproape lipicioase (asta pentru ca le calisem putin inainte).






  4. B. 













  5. Scapa de Petele Maro de pe Fata folosind o Reteta Naturala ce contine Doua Ingrediente Simple
    Posted: 30 May 2015 08:00 PM PDT
    Preluat de la Cristian Iacov

    Hiperpigmentarea este un dezechilibru ce se manifesta prin aparitia unor pete intunecate pe piele, ca rezultat al cresterii nivelului de melanina, cunoscut a fi un pigment de culoare inchisa. Exista mai multi factori care pot duce la aparitia acestei conditii de sanatate cum ar fi : sarcina, anumite afectiuni, imbatranirea, traumatismele sau expunerea indelungata la soare. Aceste pete de pe piele sunt de natura benigna, avand in general culoarea maro.

    Exista doua cauze principale ale aparitiei lor : externe si interne. Cauzele externe sunt cele care provin din mediu cum ar fi expunerea la soare sau la chimicale cum ar fi (betaxofol, minociclina, estrogen, progesteron, etc) in timp ce cauzele interne pot fi de natura genetica, persoanele cu pielea mai inchisa la culoare fiind mai vulnerabile la aparitia lor. 


'via Blog this'

No comments:

Post a Comment