Monday, May 18, 2015

Biblia pierduta a lui Dracula, si Un american povesteste cum a descifrat misterul nasterii Bitcoin. In spatele pseudonimului Satoshi Nakamoto s-ar afla un programator de origine ungara - International - HotNews.ro

1. Buna ziua, mami Steluta si Grigore, am pus laolalta temele importante ale saptaminii acesteia:  Am preluat din CUNOASTEREA.ro si din hotnews

O nouă carte încearcă să arate motivele pentru care Vlad Ţepeş a fost convertit/transformat în Dracula. VIDEO

18.05.2015 |
0 Comentarii
"Biblia Pierdută", de Igor Bergler, o carte "meticulos documentată" care "dezvăluie motivele reale pentru care Vlad Ţepeş, un prinţ renascentist, a fost transformat de către propaganda epocii în Dracula", va fi publicată la editura Rao, informează un comunicat remis MEDIAFAX. (Cunoasterea.ro)
Oficial, profesorul Charles Baker se află în oraşul unde s-a născut Dracula pentru a participa la o conferinţă a celor mai renumiţi istorici din lume. Neoficial, scopul prezenţei sale în inima Transilvaniei este elucidarea unui mister adânc înrădăcinat în istoria familiei sale. Trei crime macabre, însă, îi schimbă planul de acţiune, iar profesorul Baker se găseşte în centrul unei conspiraţii de proporţii planetare care se derulează de mai bine de jumătate de mileniu. Membrii organizaţiei controlează pieţele financiare, mass-media şi cele mai importante industrii. Ei supraveghează internetul şi reţelele de socializare şi domină din umbră guvernele din întreaga lume. Singurul lucru care îi poate opri este adevărul ascuns de Dracula în "Biblia lui Gutenberg", informează un comunicat remis MEDIAFAX.
Cea mai controversată figură a Europei de Est, Vlad Ţepeş, a finanţat un proiect ambiţios care va schimba faţa întregii lumi. Proiectul: multiplicarea unui mesaj menit a fi descifrat doar de anumiţi iniţiaţi. În 1455, codul este ascuns în prima lucrare tipărită vreodată: "Biblia B42" cunoscută şi ca "Biblia lui Gutenberg". Pe măsură ce Charles Baker descoperă moştenirea familiei sale, acesta dezvăluie o imagine terifiantă a unei lumi confuze în care propaganda nu mai este o exclusivitate a războiului, ci s-a insinuat subtil în viaţa de zi cu zi a fiecărui utilizator permanent conectat şi paradoxal din ce în ce mai deconectat.
Igor Bergler a studiat, în perioada 1991-1995, regie - film la Universitatea Ecologică Bucureşti, iar, între 1993 - 1997, "Comunicaţii audiovizuale", la Academia de Teatru şi Film Bucureşti. Are în palmares 11 filme de ficţiune (şapte scurtmetraje, două mediumetraje şi două lungmetraje), în calitate de regizor şi scenarist. A fost, de asemenea, redactor şi realizator de emisiuni.
În perioada septembrie 2001 - august 2009 a fost profesor asociat (visiting professor) cu un curs propriu la facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii Timişoara, la masteratul "Management şi Marketing în mass-media".
Din mai 2004, acesta este director general la Zet Communication & Media / Viralrabbit / Zetworking.
Tag-uri: vlad tepes | dracula | carte | mediafax
Un american povesteste cum a descifrat misterul nasterii Bitcoin. In spatele pseudonimului Satoshi Nakamoto s-ar afla un programator de origine ungara - International - HotNews.ro:



















The
U.S. Equal Employment Opportunity Commission

Facts About Sexual Harassment
Sexual harassment is a form of sex
discrimination that violates Title VII of the Civil Rights Act of 1964.
Unwelcome sexual advances,
requests for sexual favors, and other verbal or physical conduct of a sexual
nature constitutes sexual harassment when submission to or rejection of this
conduct explicitly or implicitly affects an individual's employment,
unreasonably interferes with an individual's work performance or creates an
intimidating, hostile or offensive work environment.
Sexual harassment can occur in a
variety of circumstances, including but not limited to the following:
    
The victim as well as the harasser
may be a woman or a man. The victim does not have to be of the opposite sex.
    
- The harasser can be the victim's
supervisor, an agent of the employer, a supervisor in another area, a
co-worker, or a non-employee.
    
- The victim does not have to be
the person harassed but could be anyone affected by the offensive conduct.
    
- Unlawful sexual harassment may
occur without economic injury to or discharge of the victim.
    
The harasser's conduct must be
unwelcome.It is helpful for the victim to directly inform the harasser that the
conduct is unwelcome and must stop. The victim should use any employer
complaint mechanism or grievance system available.
When investigating allegations of
sexual harassment, EEOC looks at the whole record: the circumstances, such as
the nature of the sexual advances, and the context in which the alleged
incidents occurred. A determination on the allegations is made from the facts
on a case-by-case basis.Prevention is the best tool to eliminate sexual
harassment in the workplace. Employers are encouraged to take steps necessary
to prevent sexual harassment from occurring. They should clearly communicate to
employees that sexual harassment will not be tolerated. They can do so by
establishing an effective complaint or grievance process and taking immediate
and appropriate action when an employee complains.

This
page was last modified on June 27, 2002.

plucky


Sigla Bitcoin
Sigla Bitcoin
Foto: bitcoin.org

Enigma lui Satoshi Nakamoto si a nasterii Bitcoin este unul din marile mistere ale erei digitale, spune Nathaniel Popper, cel care in ultimul an a lucrat la o carte pe acest subiect.

Cautarea lui Satoshi Nakamoto, misteriosul creator al Bitcoin, i-a captivat captivat chiar si pe cei care cred ca moneda virtuala este doar un fel de schema piramidala.

Legenda a pornit de la doar cateva lucruri certe: Cineva care a folosit numele Satoshi Nakamoto a lansat software-ul pentru Bitcoin la inceputul anului 2009 si a comunicat cu userii monedei digitale ce prindea atunci viata prin email, niciodata prin telefon sau in persoana.

Apoi, in 2011, chiar cand Bitcoin capata tot mai multa atentie, emailurile s-au oprit.

Brusc, Satoshi a disparut, dar povestile s-au amplificat.

In ultimul an, lucrand la o carte despre istoria Bitcoin, povesteste, in New York Times, Nathaniel Popper, a fost dificil sa nu fiu prins in sarada mistica a identitatii lui Satoshi Nakamoto.

Chiar cand Popper isi incepea lucrul la cartea sa, revista Newsweek a facut valuri cu un articol in martie 2014 in care sustinea ca Satoshi este un inginer de peste 60 de ani ce traieste in suburbiile orasului Los Angeles.

Dupa o zi de la publicare, mai toti cei initiati din lumea Bitcoin au ajuns la concluzia ca revista indica spre persoana gresita.

Multi din comunitatea Bitcoin spun ca, pentru a respecta dorinta clara a creatorului Bitcoin de a ramane anonim, nu vor ca acest vrajitor digital sa fie demascat.

Dar, chiar si printre cei care spun acest lucru, putini sunt care rezista fara sa dezbata indiciile lasate in urma de fondatorul Bitcoin.

In timp ce aveam discutii despre acesta cu programatori si intreprinzatori puternic implicati in Bitcoin, spune Popper, am intalnit o credinta raspandita, dar putin promovata, ca cele mai convingatoare dovezi duc la un american retras, de origine ungara, pe nume Nick Szabo.

Szabo este aproape la fel de misterios ca si Satoshi. Dar, in decursul cercetarilor, Popper a gasit noi indicii, si chiar a dat peste Szabo la o intalnire privata a antreprenorilor si programatorilor.

La acel eveniment, Szabo a negat ca ar fi Satoshi, la fel cum a facut-o si in alte comunicari pe mail cu Popper. 

Dar a recunoscut ca nu exista nicio indoiala ca, in trecut, a fost parte a micului grup de oameni ce, timp de decenii, lucrand impreuna sau in competitie, au pregatit fundatia monedei Bitcoin si au creat multe componente ce au ajuns mai tarziu in Bitcoin.

Cea mai importanta contributie a lui Szabo a fost un predecesor al Bitcoin cunoscut ca „bit gold” ce a reusit lucruri similare cu Bitcoin folosind instrumente matematice si criptografice similare.

Probabil este imposibil de dovedit identitatea lui Satoshi pana cand persoana (sau persoanele) din spatele cortinei Bitcoin decid sa iasa la lumina si sa dovedeasca detinerea conturilor electronice  vechi ale lui Satoshi, spune Popper.

Dar, in acest moment, identitatea creatorului nu mai este importanta pentru viitorul Bitcoin. Deoarce Satoshi a incetat sa mai contribuie la proiect in 2011, mare parte a codului open-source a fost rescrisa de un grup de programatori ale caror identitati sunt cunoscute.

Oricine ar fi, adevaratul Satoshi Nakamoto are multe motive temeinice pentru a dori sa ramana anonim.
Poate cel mai evident este potentialul  pericol in care s-ar pune.

Sergio Demian Lerner, un cercetator argentinian, a ajuns la concluzia ca Satoshi Nakamoto a adunat aproape un milion de bitcoins in primul an al sistemului.

Tinand cont ca acum fiecare bitcoin valoreaza circa 240 de dolari, rezerva acestuia ar valora peste 200 de milioane de dolari. Aceasta avere il poate transforma intr-o tinta.

Cu hainele sale modeste si atitudinea sa nepretentioasa, Szabo poate fi genul de persoana care ar detine o avere fara sa cheltuiasca nimic din ea, crede Popper. Cei care il cunosc spun ca merge cu o masina fabricata in anii ’90.

Szabo a ramas implicat in fenomen. La inceputul anului 2014, el s-a alaturat Vaurum, un start-up discret din California dedicat crearii unei burse Bitcoin mai bune.

Aparentele lui modeste nu au diminuat insa respectul pe care i-l poarta cunoscatorii din fenomenul Bitcoin.
Angajati potentiali au fost atrasi de Vaurum cand au auzit ca Szabo lucreaza acolo, i-au spus lui Popper persoane ce au intervievat candidatii.

Ei voiau sa lucreze cot la cot cu cel pe care il suspectau ca este Satoshi Nakamoto, sau care macar a participat la inventarea Bitcoin.





Current Feed Content

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment